2017 August - september

Denne sommer valgte jeg at køre uden om Belarus. Dels af politiske grunde, dels økonomiske. Visum er meget dyrt og vejafgift er besværlig at administrere. Når først vejbiz er i hus, er det nemt.

Derfor kørte jeg gennem Polen, Litauen og Letland til den russiske grænse. Inde i Rusland gav det mulighed for overnatning og besøg i mindeparken for massakren ved Katyn (Smolensk).

Derfra gik turen videre imod Briansk, hvor GPS'en viste en genvej NV om Briansk. Det viste sig selvfølgelig at være en "sen-vej", men jeg kom dog nogen lunde planmæssigt frem.

På denne sommers besøg valgte jeg flere udflugter. Dels i nærområdet. Herunder til en forladt landsby - Svyatsk - som blev evakueret efter katastrofen på Tjernobyl atomkraftværk. Men også en tur til Orjol, Kursk og Prokhovka blev gennemført. Prokhorovka var centrum for verdens største panserslag under 2. verdenskrig - slaget ved Kursk.

Jeg var blevet stillet i udsigt, at jeg kunne låne samme lejlighed, som i 2015, men noget gik galt, så opholdet blev forflyttet til dobbeltsengen i stuen - sammen med Nikita -  hos Nikitas forældre. Mange tak for stor gæstfrihed i det meste af 3 uger.

Desuden tog jeg en "smuttur" de 650 km til Moskva, hvor jeg havde 3 overnatninger inden turen gik tilbage til Novozybkov.

Hjemturen til Danmark gik af samme rute nord om Belarus gennem Estland, Litauen, Polen og Tyskland.

Billederne er ikke efter dato, men efter tema og lokalitet.